Celerová polévka

16.11.2011 11:29

Potřebujeme:

500 g řapíkatého celeru, 120 g rýže, 50 g anglické slaniny, 1 l masového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, strouhaný parmazán nebo jiný tvrdý sýr
Jak na to:

Celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme asi na 1 cm silné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu také nakrájíme na kostičky. Ohřejeme masový vývar. V polevkovém hrnci osmahneme cibuli a slaninu, až je cibule lehce zlatavá. Vmícháme rajčatový protlak, přidáme celer a za stálého míchání vaříme 5 min. Potom přilijeme horký masový vývar, polévku přiklopíme a necháme při mírné teplotě vařit 20 min. Polévku ochutíme pepřem a solí. Přidáme rýži a polévku vaříme dalších 15 min., až je rýže měkka. Polévku před podáváním posypeme sýrem.


Vytvořte si web zdarma! Webnode